Köttkulturs färska hantverkskorv Azteca är gjord på 100 procent griskött, som malts till 5 millimeters grovlek. Kötthalten har balanserats till 92 %. Färsen är kryddad med anchochili, kakao och kanel och därefter stoppad i naturfjälster från gris. Det ger ett härligt tuggmotstånd och fyllig, het smak i sydamerikansk stil. Azteca är fantastisk att grilla, och kan även användas i taco med tillbehör som lime och koriander.

Tillagning

Picka några hål i korvens skinn. Stek sedan i 10–12 minuter – eller lägg den ännu hellre på grillen, eftersom grillsmaken adderar en extra dimension till kryddningen. Innertemperaturen ska vara minst 75 grader.

Hemligheten bakom Köttkulturs korvar är egentligen inte ett dugg hemlig. De är förstås gjorda på högklassigt kött. Dessutom har vi varit noga med att få till exakt rätt fetthalt, så att korven blir både saftig och smakrik. Köttet mals först till tio millimeters grovlek, sedan fem. Därefter kryddas färsen och stoppas i naturfjälster, vilket är det enda som ger tillräckligt hög kvalitet. Svårare är det inte att förvandla riktigt bra kött till riktigt bra korv.

Ursprung och hållbarhet

Våra korvar tillverkas i Stockholm. Köttet kommer från djur som föds upp naturligt, har gott om plats och håller sig friska med minimalt behov av antibiotika. Hållbarheten understryks förstås av att korv är ett utmärkt sätt att ta vara på kött som är utmärkt bra men inte går att sälja som egna styckdetaljer. Genom att göra korv kan vi ta vara på mycket mer av det fina kött som varje djur bidrar med.