Precis som våra andra färska hantverkskorvar är den här korven gjord på högklassigt kött, och har samma fina saftighet och tuggmotstånd. Kryddningen däremot, spelar i en helt egen division. Granskotten kommer från kungsgran, den allra pampigaste av julgranar, och ger en fin citruston som går perfekt ihop med den varmt kryddiga kanelen. Vi har också gjort korvarna lite mindre. Bufféstorlek!

TILLAGNING

Picka några hål i korvens skinn. Stek den sedan 10–12 minuter.
Innertemperaturen ska vara minst 75°C. Eller varför inte ta fram
grillen? Den fungerar lika bra på vintern. Och så vackert med
glöden i det kalla mörkret!

Hittills har Köttkultur haft riktigt fint
nötkött, lamm, kyckling, hantverkskorv
och Ibericogris. Dessa
finns året runt i din butik. Säsongens utvalda är tillfälliga besök. Det kan vara
säsongens specialiteter, en ovanligt fin
detalj eller ett kött vi gärna vill låta dig
upptäcka, fast tillgången är begränsad.

Här i Sverige har vi gott om vilt. Exempelvis
älg och hjort kallas vilt just för
att de lever, tja …vilt. De är djur som
själva väljer sin mat, strövar fritt och
på det hela taget lever i samklang med
den plats där de befinner sig. De har
en naturlig roll i ekosystemet, på samma
vis som de spanska Ibericogrisarna.