Kycklingbröstfilé – en bit mört, magert och lättlagat kött som blir lika god på grillen som i stekpannan. Bröstfilén har skinnet kvar för extra smak. Dessutom skyddar även skinnet mot överstekning.

Tillagning

Krydda med salt och peppar. Tillaga sedan i ugnen på 120°C tills filén är genomstekt, 68°C. Avsluta med att bryna snabbt i het stekpanna med smör. Lägg med skinnsidan ner, så blir det härligt krispigt med fin färg.

Vår kyckling får växa långsamt och fritt. Den är dessutom uppfödd på närodlad majs, kompletterad med baljväxter, spannmål, soja och gräs. Tillsammans ger det ett mört, saftigt kött med fin karaktär. Vi har varsamt låtit skinnet sitta kvar. Behåll det gärna på, för extra smak och härlig stekyta.

Ursprung och hållbarhet

Vi hämtar kycklingen från små gårdar i nordvästra Skåne. Fåglarna har gott om plats att röra sig i kycklingstallen, vilket är en förutsättning för naturligt växande. Uppfödningen är antibiotikafri och klimatcertifierad av Svenskt Sigill.