Dovhjorten äter normalt gräs och löv. På våren dominerar färska löv, på sommaren bär och
vintern bok och ekollon. Köttet är riktigt mört. Det är magert och har lågt
energiinnehåll, hög järnhalt och lågt kolesterol. Ett lyxigt middagsalternativ.

Tillagning

Putsa bort hinnor och torka av köttet. Salta, peppra och stek i smör i en pannan tills fin färg. Ställ i ugn på 125°C tills innertemperatur på 56-60°C. Låt vila. Tranchera.

Här i Sverige har vi gott om vilt. Exempelvis
älg och hjort kallas vilt just för
att de lever, tja …vilt. De är djur som
själva väljer sin mat, strövar fritt och
på det hela taget lever i samklang med
den plats där de befinner sig. De har
en naturlig roll i ekosystemet, på samma
vis som de spanska Ibericogrisarna.

Hittills har Köttkultur haft riktigt fint
nötkött, lamm, kyckling, hantverkskorv
och nämnda Ibericogris. Dessa
finns året runt i din butik. Säsongens utvalda är tillfälliga besök. Det kan vara
säsongens specialiteter, en ovanligt fin
detalj eller ett kött vi gärna vill låta dig
upptäcka, fast tillgången är begränsad.