Riktigt bra kött behöver ingen annan krydda än salt. Detta bergssalt är naturligt rent och har precis rätt kornstorlek för att ge bästa smakupplevelse. Runt om i världen finns många olika grilltraditioner. Och en av de viktigaste skillnaderna är hur man saltar sitt kött. Vår favorit är den där man strör förvånansvärt mycket mediumgrovt bergssalt över det skivade köttet före tillagning. Vad som händer sedan beror på om du vill grilla eller steka.

Så här saltar vi med Köttsalt

Saltning för grill

Strö rikligt med Köttsalt på båda sidor av köttet. Det ska nästan täcka ytan. Lägg sedan köttet på het grill. Under grillningen smälter saltet, och en del trillar av. När du grillat båda sidor och nått önskad innertemperatur lyfter du av köttet från gallret. (Vi gillar medium, 56–58 grader.) Innan du lägger köttet på en skärbräda för att vila slår eller skrapar du av kvarvarande saltkorn från ytan med ryggen av en kniv. Låt vila några minuter, tranchera och servera. Den som vill tar en extra nypa flingsalt. Peppar behövs inte.

Saltning för stekning

Ta ut köttet ur kylen. Öppna förpackningen och salta köttskivorna rikligt på båda sidor. Lägg på en tallrik femton minuter. Samtidigt som köttet tempereras drar saltet in och smaksätter på djupet. Torka sedan bort saltkorn och köttsaft med hushållspapper och stek köttet i het panna till önskad innertemperatur. (Vi gillar medium, 56–58 grader.) Låt köttet vila några minuter på en skärbräda. Tranchera sedan och servera. Den som vill tar en extra nypa flingsalt. Peppar behövs inte.