Lårfilén är en mör, smakrik del från kycklingens övre lårben och som passar bra att stoppa med någon god fyllning. Kycklinglårfilén är saftigare än kycklingbröstfilén eftersom den innehåller lite mer insprängt fett. Vår lårfilé, från Skåne, är urbenad och enkel att tillaga. Vi har valt att låta skinnet vara kvar för extra smak och krispighet.

Tillagning

Salta och peppra innan tillagning. Stek sedan i smör eller grilla på medelhög värme tills kycklingen är genomstekt, 72°C. Avsluta med skinnsidan ner, så blir det härligt krispigt med fin färg.

Vår kyckling får växa långsamt och fritt. Den är dessutom uppfödd på närodlad majs, kompletterad med baljväxter, spannmål, soja och gräs. Tillsammans ger det ett mört, saftigt kött med fin karaktär. Vi har varsamt låtit skinnet sitta kvar. Behåll det gärna på, för extra smak och härlig stekyta.

Ursprung och hållbarhet

Vi hämtar kycklingen från små gårdar i nordvästra Skåne. Fåglarna har gott om plats att röra sig i kycklingstallen, vilket är en förutsättning för naturligt växande. Uppfödningen är antibiotikafri och klimatcertifierad av Svenskt Sigill.