Lomo är en benfri kotlett. Den sitter på grisens rygg och motsvarar nötköttets biff. Jämfört med en vanlig kotlett har lomon mer insprängt fett. Det gör den extra mör och perfekt för grillning. Vår lomo kommer dessutom från Bellota-klassad Ibericogris, som är uppfödd på gräs, örter och ekollon och därför är oslagbart god.

Tillagning

Lomo från Iberico Bellota behöver bara kryddas med salt före tillagning. Stek den sedan på relativt hög värme, eller lägg den ännu hellre på grillen. Underbart! Vi tycker att den perfekta innertemperaturen är 70°C. Låt vila en stund och avsluta gärna med en snygg tranchering.

Iberico är världens mest berömda griskött. Det har olika klassificeringar och allra bäst är Bellota, som betyder att grisen ätit ekollon under slutet av uppfödningen. Ekollonen ger köttet en underbar, nötaktig ton. Struktur och färg liknar nötkött. Den härliga marmoreringen ger både extra saftighet och rikare smak.

Ursprung och hållbarhet

Iberico Bellota finns bara på Iberiska halvön. Vi har valt ut det för att köttets smak och kvalitet är helt unik. Grisarna lever ute året runt. Betet sker på permanenta gräsmarker vilket bevarar områdets biologiska mångfald.