Den här färska salsiccian är gjord på griskött som malts två gånger. Grovleken är 5 millimeter. Kötthalten är balanserad till 92 procent – noga avvägd för att ge perfekt tuggmotstånd och precis lagom saftighet. Fänkålen ger en mild men tydlig karaktär, som lyfter köttsmaken utan att ta över.

Tillagning

Picka några hål i korvens skinn. Stek eller grilla sedan salsiccian 10–12 minuter. Innertemperaturen ska vara minst 75 grader. Du kan också ta ut korvfärsen ur skinnet. Fördela ner färsen i en stekpanna och fortsätt som om du skulle laga en helt vanlig bolognese-sås. Den blir dock allt annat än helt vanlig, med en smak som slår det mesta. Prova så får du se!

Hemligheten bakom Köttkulturs korvar är egentligen inte ett dugg hemlig. De är förstås gjorda på högklassigt kött. Dessutom har vi varit noga med att få till exakt rätt fetthalt, så att korven blir både saftig och smakrik. Köttet mals först till tio millimeters grovlek, sedan fem. Därefter kryddas färsen och stoppas i naturfjälster, vilket är det enda som ger tillräckligt hög kvalitet. Svårare är det inte att förvandla riktigt bra kött till riktigt bra korv.

Ursprung och hållbarhet

Våra korvar tillverkas i Stockholm. Köttet kommer från djur som föds upp naturligt, har gott om plats och håller sig friska med minimalt behov av antibiotika. Hållbarheten understryks förstås av att korv är ett utmärkt sätt att ta vara på kött som är utmärkt bra men inte går att sälja som egna styckdetaljer. Genom att göra korv kan vi ta vara på mycket mer av det fina kött som varje djur bidrar med.