Efter att ha värmt upp med klassiker som Salsiccia, Kabanoss och Chorizo har vi nu skapat Köttkulturs egen Saucisse de Toulouse. Den eleganta, ringlade formen har vi hämtat direkt från Sydfrankrike, liksom självklart kryddningen: En mild och snyggt avvägd komposition av persilja, oregano, svartpeppar, vitlök, ingefära, muskot och kryddnejlika. Köttet är lika svenskt som i alla våra korvar. Här är det grovmalet griskött med precis lagom fetthalt för att resultatet ska bli både saftigt och lent utan att tappa karaktär.
Vår Saucisse de Toulouse kan stekas eller grillas. Grillen ger förstås lite extra rökighet och oslagbart krisp i bettet. Vill du bjuda gästerna på en riktig Tour de France låter du istället korven spela huvudrollen i en härligt matig cassoulet – den berömda grytan med korv, kött, grönsaker och bönor!
Köttkulturs Saucisse de Toulouse finns nu att köpa i butik!