Det finns bara ett sätt att förbättra en kabanoss. Nu har vi gjort det! 

Kabanoss är en fantastiskt fin delikatess från Polen. Enligt traditionen är det en paprikakryddad, smal fläskkorv som varmröks och torkas. Inget fel på det, men för oss på Köttkultur smäller färsk korv alltid högst! Alltså gör vi vår variant på svensk, grovmalet griskött. Vi kryddar givetvis med paprika, men också med vitlök, kummin och chili så att den får precis lagom sting. Därefter stoppar vi korven i naturfjälster och förpackar den genast. Slutresultatet är en snygg, smal korv med kötthalt på stolta 90 procent. Är vår färskkorv bättre än originalet? Smaka och avgör själv!

Vår kabanoss kan stekas eller grillas. Grillen ger förstås lite extra rökighet och oslagbart krisp i bettet. En helt annan variant är att skära korven i korta bitar och använda den som huvudnummer i en mustig gryta.

Kabanossen från Köttkultur finns att köpa från 24/4 2023.

Läs mer ->

Fler nyheter