Säsongens utvalda

Vi på Köttkultur vill gärna äta mindre kött. Ändå säljer vi just det. Hur går det ihop? Jo, vi satsar på ovanligt gott kött. Då kan man äta mindre mängd, och ändå få stora smakupplevelser. Köttet kommer från djur som får gå ute så mycket som möjligt och äta naturligt foder. Våra uppfödare och gårdar använder aldrig antibiotika, utom när något djur verkligen behöver det för att bli friskt. Det gör att allt kött från Köttkultur ligger klart under genomsnittet när det gäller total miljöpåverkan, och långt över medel när det kommer till smak.

Iberico-grisen är ett bra exempel
Grisköttet vi säljer heter Iberico Bellota. Vi har valt ut det för att smaken och kvaliteten är helt unik. Grisarna lever ute året runt. De betar på permanenta gräsmarker, vilket bevarar områdets biologiska mångfald. När ekollonen börjar släppa från ekarna under hösten blir det grisarnas viktigaste föda i några månader. Ekollonen ger dessutom köttet en underbar, nötaktig ton som är typisk för Iberico Bellota.

Samma sak med svenskt vilt
Här i Sverige har vi gott om vilt. Exempelvis älg och hjort kallas vilt just för att de lever, tja …vilt. De är djur som själva väljer sin mat, strövar fritt och på det hela taget lever i samklang med den plats där de befinner sig. De har en naturlig roll i ekosystemet, på samma vis som de spanska Ibericogrisarna.

Hittills har Köttkultur haft riktigt fint nötkött, lamm, kyckling, hantverkskorv och nämnda Ibericogris. Dessa finns året runt i din butik. Och nu börjar vi med tillfälliga besök. Det kan vara säsongens specialiteter, en ovanligt fin detalj eller ett kött vi gärna vill låta dig upptäcka, fast tillgången är begränsad.

Välkommen!

Fler nyheter