En riktig lyxburgare.
Men inte alls lika dyr som på restaurang.

Till hamburgaren har vi valt ut högreven som är en smakrik framdelsdetalj med mycket insprängt fett, vilket gör att burgarna blir saftiga. Köttet har vi malt grovt för tuggmotstånd och endast tillsatt en nypa salt för att förhöja köttsmaken. Inga andra tillsatser – burgaren talar för sig själv.

Köttet i de här hamburgarna kommer från irländska nötkreatur av rasen Angus. Angus är en köttras som ger ett saftigt kött med hög marmorering. På Irland går djuren ute och äter gräs större delen av året, vilket bidrar till den goda smaken.

TILLAGNING

Burgarna passar bra både att steka och grilla. Tillaga dem tills genomstekta, med en temperatur på ca 72 grader. Krydda gärna med lite salt och peppar. Eftersom burgaren är så god i sig själv så räcker det med enklare tillbehör.

Gräsuppfött nötkött är det finaste av det fina. Gräset ger en typiskt mörkröd färg, lätt tonat fett och en ovanligt tydlig, djup och nyansrik smak. Den här biten är dessutom särskilt utvald av oss. Först av de allra bästa djuren, sedan av de allra bästa detaljerna.

Ursprung och hållbarhet

Vårt gräsuppfödda nötkött kommer från gårdar på de gröna öarna Irland och Nya Zeeland. Där är naturens egenskaper och böndernas kunnande helt oslagbara. Djuren betar fritt och får ingen mat som istället hade kunnat ätas direkt av människan.