Den här färsen är gjord på 100 procent svenskt griskött, som malts till 5 millimeters grovlek till en saftig färs med trevligt tuggmotstånd. Kötthalten är balanserad till 91 procent. Färsen är smakrik i sig själv, så vi har bara kryddat den med lite salt.

TILLAGNING

Lägg färsen i het stekpanna och fördela den med träsked eller stekspade under tillagningen. Stek tills den är helt genomvarm. Den gör sig mycket bra i till exempel en pastasås med tomat. Om du gillar hamburgare ska du absolut testa att göra dem av den här färsen. Forma till lagom stora biffar och stek till 70 graders innertemperatur. Servera i ditt bästa bröd och välj tillbehör som inte döljer den förstklassiga smaken.

Salsicciaköttbullar med tabbouleh

Ingredienser till salsicciaköttbullar:
400 g Salsicciafärs Naturell
Stjälkarna från bladpersiljan

Ingredienser till tabbouleh:
1 dl bulgur
200 g bladpersilja
2 gula lökar
2 tomater
1 citron (juice och skal)
1 dl olivolja

Börja med tabbouleh:
1 Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen och låt svalna.
2. Skär bort stjälkarna på persiljan och spara, finhacka resten. Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna.
3. Blanda alla ingredienserna med bulgur.
4. Krydda med salt och peppar, riv över citronskal.

Och sedan köttbullarna:
1. Salta Salsicciafärsen lätt, blanda ner de hackade persiljestjälkarna.
2. Rulla köttbullar och stek dem i smör.

Servering:
Lägg tabbouleh i botten, toppa med köttbullarna, servera gärna med en rejäl sked hummus.

Vintergryta med salsicciafärs, rökt paprika och dragon

Ingredienser till vintergryta:
400 g salsicciafärs naturell
1 st paket vita bönor (eller dem bönorna som du har hemma)
1 st krossade tomater
1 st gul lök
4 st morötter
2 msk rökt paprikapulver
2 dl vitt vin
1 st kruka dragon
4 st stänger blekselleri
1 krm salt
Olivolja till stekning

Tillagning:
1. Skala och skär löken i större bitar
2. Tvätta och slanta ner morötterna, stek dem sedan med olivolja i en gryta i ca 5 minuter
3. Tillsätt färsen och fördela den med en ballongvisp medan den steks så att det blir små grytbitar
4. Tillsätt paprikapulvret, vinet och de krossade tomaterna och låt sjuda i ytterligare 10 minuter, smaka av med salt
5. Skär blekselleri, hacka över dragonen och vänd i på slutet
6. Klart!

Hemligheten bakom Köttkulturs hantverkskorv och färs är egentligen inte ett dugg hemlig. De är förstås gjorda på högklassigt kött. Våra korvmakare väljer ut de rätta styckdetaljerna, maler dem till exakt den grovlek som är bäst för varje recept och ser till att färsen får precis rätt fetthalt – för smakens och saftighetens skull. Därefter kryddas blandningen. Antingen med bara lite salt, eller enligt något av korvmakarnas egna recept. Köp färsen som den är om du vill göra lyxiga hamburgare eller härlig köttfärssås. Eller välj någon av våra färska hantverkskorvar, som är stoppade i naturfjälster.

Pizza med salsicciafärs

Ursprung och hållbarhet

Köttkulturs korv och färs tillverkas i Stockholm. Köttet kommer från djur som föds upp naturligt, har gott om plats och håller sig friska med minimalt behov av antibiotika. Hållbarheten understryks förstås av att korv och färs är utmärkta sätt att ta vara på kött som är fantastiskt fint men inte går att sälja som egna styckdetaljer. Genom att mala köttet till färs, varav en del stoppas i naturfjälster och blir korv, kan vi ta vara på mycket mer av det fina kött som varje djur bidrar med.