Den här färsen är gjord på 100 procent svenskt griskött, som malts till 5 millimeters grovlek till en saftig färs med trevligt tuggmotstånd. Kötthalten är balanserad till 91 procent. Färsen är smakrik i sig själv, så vi har bara kryddat den med lite salt.
Salsicciafärs naturell
Hantverkskorv och färser från vår egen fabrik
TILLAGNING
Lägg färsen i het stekpanna och fördela den med träsked eller stekspade under tillagningen. Stek tills den är helt genomvarm. Den gör sig mycket bra i till exempel en pastasås med tomat. Om du gillar hamburgare ska du absolut testa att göra dem av den här färsen. Forma till lagom stora biffar och stek till 70 graders innertemperatur. Servera i ditt bästa bröd och välj tillbehör som inte döljer den förstklassiga smaken.
Salsicciaköttbullar med tabbouleh
Ingredienser till salsicciaköttbullar:
400 g Salsicciafärs Naturell
Stjälkarna från bladpersiljan
Ingredienser till tabbouleh:
1 dl bulgur
200 g bladpersilja
2 gula lökar
2 tomater
1 citron (juice och skal)
1 dl olivolja
Börja med tabbouleh:
1 Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen och låt svalna.
2. Skär bort stjälkarna på persiljan och spara, finhacka resten. Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna.
3. Blanda alla ingredienserna med bulgur.
4. Krydda med salt och peppar, riv över citronskal.
Och sedan köttbullarna:
1. Salta Salsicciafärsen lätt, blanda ner de hackade persiljestjälkarna.
2. Rulla köttbullar och stek dem i smör.
Servering:
Lägg tabbouleh i botten, toppa med köttbullarna, servera gärna med en rejäl sked hummus.
Vintergryta med salsicciafärs, rökt paprika och dragon
Ingredienser till vintergryta:
400 g salsicciafärs naturell
1 st paket vita bönor (eller dem bönorna som du har hemma)
1 st krossade tomater
1 st gul lök
4 st morötter
2 msk rökt paprikapulver
2 dl vitt vin
1 st kruka dragon
4 st stänger blekselleri
1 krm salt
Olivolja till stekning
Tillagning:
1. Skala och skär löken i större bitar
2. Tvätta och slanta ner morötterna, stek dem sedan med olivolja i en gryta i ca 5 minuter
3. Tillsätt färsen och fördela den med en ballongvisp medan den steks så att det blir små grytbitar
4. Tillsätt paprikapulvret, vinet och de krossade tomaterna och låt sjuda i ytterligare 10 minuter, smaka av med salt
5. Skär blekselleri, hacka över dragonen och vänd i på slutet
6. Klart!