Den här färsen är gjord på 100 procent svenskt griskött, som malts till 5 millimeters grovlek till en saftig färs med trevligt tuggmotstånd. Kötthalten är balanserad till 91 procent. Färsen är smakrik i sig själv, och har fått ytterligare en fin smakdimension när vi kryddat den milt med fänkål.
Salsicciafärs med fänkål
Hantverkskorv och färser från vår egen fabrik

TILLAGNING

Lägg färsen i het stekpanna och fördela den med träsked eller stekspade under tillagningen. Stek tills den är helt genomvarm. Den gör sig mycket bra i till exempel en pastasås med tomat. Om du gillar hamburgare ska du absolut testa att göra dem av den här färsen. Forma till lagom stora biffar och stek till 70 graders innertemperatur. Servera i ditt bästa bröd och välj tillbehör som inte döljer den förstklassiga smaken.
Pizza med salsiccia, citron och grönkål

Ingredienser:
400 g Salsicciafärs Fänkål
50 g vetemjöl till utbakning
1 pizzadeg (gärna surdeg)
2 dl crème fraiche
1 citron, tunt skivad
1 citron, endast skalet
1 rödlök, skivad
1 vitlöksklyfta, skivad
100 g mozzarella
100 g grönkål
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 300°C.
2. Baka ut degen på en lätt mjölad bänk.
3. Bred ut crème fraiche, lägg på lök och citronskivor.
4. Nyp bitar av Salsicciafärs och lägg på, gör likadant med mozzarellan.
5. Toppa med grönkål.
6. Grädda i ugnen 5–8 min (eller till fin färg).
7. Riv på citronskal och ät.
Salsicciapasta med tomater och parmesan

Ingredienser till pastasåsen:
400g Salsicciafärs fänkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 cocktailtomater
1 salladslök
50g babyspenat
1 krm salt
Tillbehör:
1 paket färsk pasta
1 bit parmesanost
1 kruka persilja
olivolja
Gör så här:
1. Skala och finhacka lök och vitlök
2. Bryn salsicciafärsen i olivolja
3. Koka pastan enligt anvisning
4. Tillsätt lök och vitlök till salsicciafärsen i pannan, fortsätt att fräsa ca 5 min
5. Skölj och dela tomaterna, skär salladslöken i tunna skivor
6. Tillsätt tomater, salladslök och babyspenat i salsicciafärsen
7. Sila av pastavattnet. Blanda pastan med salsicciasåsen, smaka av med salt
8. Servera pastan med hackad persilja, riven parmesan och lite ringlad olivolja.