Presa är en den del av grisens karré som sitter närmast revbenen. Den motsvarar alltså det som hos nötkött kallas Denver Steak. Karrén är även i vanliga fall en av grisens smakrikaste detaljer. Här gäller samma sak, men med extra hög kvalitet följer självklart extra fantastisk smak. Som allt vårt griskött kommer denna presa från Ibericogris av bellota-kvalitet.

Tillagning

Presan med sin tydliga marmorering behöver ingen annan kryddning än salt för att smaka fantastiskt. Köttet lämpar sig utmärkt att grilla. Du kan också steka det, i så fall på relativt hög värme. Låt steka till innertemperaturen når 65°C. Det tycker vi är perfekt!

Iberico är världens mest berömda griskött. Det har olika klassificeringar och allra bäst är Bellota, som betyder att grisen ätit ekollon under slutet av uppfödningen. Ekollonen ger köttet en underbar, nötaktig ton. Struktur och färg liknar nötkött. Den härliga marmoreringen ger både extra saftighet och rikare smak.

Ursprung och hållbarhet

Iberico Bellota finns bara på Iberiska halvön. Vi har valt ut det för att köttets smak och kvalitet är helt unik. Grisarna lever ute året runt. Betet sker på permanenta gräsmarker vilket bevarar områdets biologiska mångfald.