Kanske har du redan provat att ”smasha” din burgare, eller så har du din premiär framför dig. Oavsett vilket, så är det här en specialare till dig från oss på Köttkultur.

Vi har provat oss fram, och hittat den optimala blandningen, som ger absolut bästa kombinationen av krispighet, saftighet och smak. Den är gjord på flankkött och högrev från gräsuppfött nöt. Fetthalten är strax under 25 % och den enda tillsatsen är lite salt, för smak och hållbarhet.

TILLAGNING

En snabbkurs i smash-metoden:
Använd superhet gjutjärnspanna eller stekbord på grillen. ”Smasha” burgaren med oljat smashjärn eller en liten kastrull. Håll kvar järnet ca 10 sekunder. Stek tills ytan är krispig och burgaren är genomstekt. Om den fastnar lite i pannan har du lyckats bra! Lossa med en tunn stekspade. Krydda lätt med peppar och servera med enkla tillbehör, så att du känner den fina smaken!

Gräsuppfött nötkött är det finaste av det fina. Gräset ger en typiskt mörkröd färg, lätt tonat fett och en ovanligt tydlig, djup och nyansrik smak. Den här biten är dessutom särskilt utvald av oss. Först av de allra bästa djuren, sedan av de allra bästa detaljerna.

Ursprung och hållbarhet

Vårt gräsuppfödda nötkött kommer från gårdar på de gröna öarna Irland och Nya Zeeland. Där är naturens egenskaper och böndernas kunnande helt oslagbara. Djuren betar fritt och får ingen mat som istället hade kunnat ätas direkt av människan.