Sirloin steak är en vanlig styckdetalj framför allt i USA och England. Den kommer ur rostbiffen, en detalj vi i Sverige traditionellt serverar som en hel stek. När rostbiffen kommer från djur av hög kvalitet, slutuppfödda på energirikt foder, kan den skivas till en mör och smakrik sirolin steak och stekas eller grillas på samma sätt som en ryggbiff.

TIllagning

En sirloin steak tillagas på samma sätt som ryggbiff. Bara att salta lite och steka i het panna, eller lägga på grillen. Vi tycker att sirolin blir bäst vid en innertemperatur på 54°C.

Det här köttet har sitt ursprung i rasen Angus. Djuren betar först gräs, och får sedan spannmål i slutet av uppfödningen. Kombinationen av ras och foder ger extra rik marmorering och en fin, smörig smakton. Vid styckningen inspekterar vi varje bit, för att kunna välja ut de allra bästa.

Ursprung och hållbarhet

Köttet kommer från Kanada och Australien, där man har en lång tradition av spannmålsuppfödning. De familjeägda gårdarna har full kontroll över hela ekosystemet med djuren, hagarna och vattnet. Djuren betar fritt utomhus. Spannmålet äter de i fållor, fortfarande ute.