Entrecôte är otroligt mör och har en väldigt djup och fyllig smak tack vare sin rika marmorering. Köttets höga fetthalt gör att det lämpar sig bäst att steka eller grilla i skivor. Entrecôten sitter på ryggen på djuret mellan högreven och biffen. Benämningen kommer från franskan entre côte, ”mellan revbenen”. Entrecôte är även känd som rib eye, cube roll eller scotch fillet.

Tillagning

Salta innan tillagning, så framhävs köttets naturliga smak. Stek eller grilla sedan på hög värme till önskad stekgrad. Medium rare (56°C) är perfekt tycker vi. Låt vila en stund och tranchera gärna köttet vid servering.

Gräsuppfött nötkött är det finaste av det fina. Gräset ger en typiskt mörkröd färg, lätt tonat fett och en ovanligt tydlig, djup och nyansrik smak. Den här biten är dessutom särskilt utvald av oss. Först av de allra bästa djuren, sedan av de allra bästa detaljerna.

Ursprung och hållbarhet

Vårt gräsuppfödda nötkött kommer från gårdar på de gröna öarna Irland och Nya Zeeland. Där är naturens egenskaper och böndernas kunnande helt oslagbara. Djuren betar fritt och får ingen mat som istället hade kunnat ätas direkt av människan.