Den här färsen är gjord på 100 procent svenskt griskött, som malts till 5 millimeters grovlek till en saftig färs med trevligt tuggmotstånd. Kötthalten är balanserad till 91 procent. Färsen är smakrik i sig själv, och här ger vi den dessutom en fyllig hetta genom att krydda med chili, paprika och oregano.

TILLAGNING

Lägg färsen i het stekpanna och fördela den med träsked eller stekspade under tillagningen. Stek tills den är helt genomvarm. Färsen gör sig mycket bra i till exempel en pastasås med färska tomater. Eller gör härliga grillspett! Salta färsen lite, forma runt blötlagda spett och lägg på grillen.

Hemligheten bakom Köttkulturs hantverkskorv och färs är egentligen inte ett dugg hemlig. De är förstås gjorda på högklassigt kött. Våra korvmakare väljer ut de rätta styckdetaljerna, maler dem till exakt den grovlek som är bäst för varje recept och ser till att färsen får precis rätt fetthalt – för smakens och saftighetens skull. Därefter kryddas blandningen. Antingen med bara lite salt, eller enligt något av korvmakarnas egna recept. Köp färsen som den är om du vill göra lyxiga hamburgare eller härlig köttfärssås. Eller välj någon av våra färska hantverkskorvar, som är stoppade i naturfjälster.

Pizza med salsicciafärs

Ursprung och hållbarhet

Köttkulturs korv och färs tillverkas i Stockholm. Köttet kommer från djur som föds upp naturligt, har gott om plats och håller sig friska med minimalt behov av antibiotika. Hållbarheten understryks förstås av att korv och färs är utmärkta sätt att ta vara på kött som är fantastiskt fint men inte går att sälja som egna styckdetaljer. Genom att mala köttet till färs, varav en del stoppas i naturfjälster och blir korv, kan vi ta vara på mycket mer av det fina kött som varje djur bidrar med.