Den här färsen är gjord på 100 procent svenskt griskött, som malts till 5 millimeters grovlek till en saftig färs med trevligt tuggmotstånd. Kötthalten är balanserad till 91 procent. Färsen är smakrik i sig själv, och här ger vi den dessutom en fyllig hetta genom att krydda med chili, paprika och oregano.
Salsicciafärs chili
Hantverkskorv och färser från vår egen fabrik
TILLAGNING
Lägg färsen i het stekpanna och fördela den med träsked eller stekspade under tillagningen. Stek tills den är helt genomvarm. Färsen gör sig mycket bra i till exempel en pastasås med färska tomater. Eller gör härliga grillspett! Salta färsen lite, forma runt blötlagda spett och lägg på grillen.
Grillspett med picklad rödlök och yoghurtsås
Ingredienser till spetten:
400g Salsicciafärs chili
4 grillspett av trä (blötlagda) eller metall
Förbered spetten:
1. Blanda färsen med en nypa salt
2. Klä färsen runt grillspetten, ställ i kylen medan du gör tillbehören.
Till servering:
Tomatsås, yoghurtsås, picklad rödlök, pitabröd och grönsaker.