Lammytterfilén kommer från bakre delen av lammets rygg och är en mycket mör detalj. Den motsvarar ryggbiffen på ett nötdjur men är av naturliga skäl betydligt mindre. Lammytterfilén tillagas hel på grillen eller i stekpanna. Vår lammytterfilé har kappan kvar för att maximera smak och saftighet.

Tillagning

Salta innan tillagning, så framhävs köttets naturliga smak. Stek eller grilla sedan på hög värme till önskad stekgrad. Medium rare (56°C) är perfekt tycker vi. Låt vila en stund och tranchera gärna köttet vid servering.

Lamm som betar fritt på Irlands kullar ger ett kött som tydligt fått karaktär av platsen

Det har mjuka toner av havssalt och vilda örter som glasört, ängssyra och vitlök. Lammen växer långsamt. Som du ser gör det varje köttbit ganska liten, men också ovanligt god, naturligt mager och med vackert röd färg.

Ursprung och hållbarhet

På Irlands västra kust är lammen en självklar del i landskapsbilden. Uppfödningen sker med minimal mänsklig inblandning. Bönderna arbetar i harmoni med djuren och naturen enligt sunda och hållbara traditioner som gått i arv från generation till generation.