Precis som vår färska salsiccia är den här chorizon gjord på griskött som malts två gånger, till en grovlek på 5 millimeter. Kötthalten är balanserad till 92 procent – noga avvägd för att ge perfekt tuggmotstånd och precis lagom saftighet. Den rökta paprikan adderar rejäl hetta, rökighet och en typisk liten sötma, helt enligt spansk tradition.

Tillagning

Picka några hål i korvens skinn. Stek eller grilla sedan 10–12 minuter. Innertemperaturen ska vara minst 75 grader. I köttgryta ger skivad chorizo extra smak och en härlig ”tuggighet” som kompletterar fint.

Hemligheten bakom Köttkulturs hantverkskorv och färs är egentligen inte ett dugg hemlig. De är förstås gjorda på högklassigt kött. Våra korvmakare väljer ut de rätta styckdetaljerna, maler dem till exakt den grovlek som är bäst för varje recept och ser till att färsen får precis rätt fetthalt – för smakens och saftighetens skull. Därefter kryddas blandningen. Antingen med bara lite salt, eller enligt något av korvmakarnas egna recept. Köp färsen som den är om du vill göra lyxiga hamburgare eller härlig köttfärssås. Eller välj någon av våra färska hantverkskorvar, som är stoppade i naturfjälster.

Pizza med salsicciafärs

Ursprung och hållbarhet

Köttkulturs korv och färs tillverkas i Stockholm. Köttet kommer från djur som föds upp naturligt, har gott om plats och håller sig friska med minimalt behov av antibiotika. Hållbarheten understryks förstås av att korv och färs är utmärkta sätt att ta vara på kött som är fantastiskt fint men inte går att sälja som egna styckdetaljer. Genom att mala köttet till färs, varav en del stoppas i naturfjälster och blir korv, kan vi ta vara på mycket mer av det fina kött som varje djur bidrar med.