Precis som vår färska salsiccia är den här chorizon gjord på griskött som malts två gånger, till en grovlek på 5 millimeter. Kötthalten är balanserad till 92 procent – noga avvägd för att ge perfekt tuggmotstånd och precis lagom saftighet. Den rökta paprikan adderar rejäl hetta, rökighet och en typisk liten sötma, helt enligt spansk tradition.

Tillagning

Picka några hål i korvens skinn. Stek eller grilla sedan 10–12 minuter. Innertemperaturen ska vara minst 75 grader. I köttgryta ger skivad chorizo extra smak och en härlig ”tuggighet” som kompletterar fint.

Hemligheten bakom Köttkulturs korvar är egentligen inte ett dugg hemlig. De är förstås gjorda på högklassigt kött. Dessutom har vi varit noga med att få till exakt rätt fetthalt, så att korven blir både saftig och smakrik. Köttet mals först till tio millimeters grovlek, sedan fem. Därefter kryddas färsen och stoppas i naturfjälster, vilket är det enda som ger tillräckligt hög kvalitet. Svårare är det inte att förvandla riktigt bra kött till riktigt bra korv.

Ursprung och hållbarhet

Våra korvar tillverkas i Stockholm. Köttet kommer från djur som föds upp naturligt, har gott om plats och håller sig friska med minimalt behov av antibiotika. Hållbarheten understryks förstås av att korv är ett utmärkt sätt att ta vara på kött som är utmärkt bra men inte går att sälja som egna styckdetaljer. Genom att göra korv kan vi ta vara på mycket mer av det fina kött som varje djur bidrar med.