Entrecôte är otroligt mör och har en väldigt djup och fyllig smak tack vare sin rika marmorering. Köttets höga fetthalt gör att det lämpar sig bäst att steka eller grilla i skivor. Entrecôten sitter på ryggen på djuret mellan högreven och biffen. Benämningen kommer från franskan entre côte, ”mellan revbenen”. Entrecôte är även känd som rib eye, cube roll eller scotch fillet.

Tillagning

Salta innan tillagning, så framhävs köttets naturliga smak. Stek eller grilla sedan på hög värme till önskad stekgrad. Medium rare (56°C) är perfekt tycker vi. Låt vila en stund och tranchera gärna köttet vid servering.

Det här köttet har sitt ursprung i rasen Angus. Djuren betar först gräs, och får sedan spannmål i slutet av uppfödningen. Kombinationen av ras och foder ger extra rik marmorering och en fin, smörig smakton. Vid styckningen inspekterar vi varje bit, för att kunna välja ut de allra bästa.

Ursprung och hållbarhet

Köttet kommer från Kanada och Australien, där man har en lång tradition av spannmålsuppfödning. De familjeägda gårdarna har full kontroll över hela ekosystemet med djuren, hagarna och vattnet. Djuren betar fritt utomhus. Spannmålet äter de i fållor, fortfarande ute.