Den här färska salsiccian är gjord på griskött som malts två gånger. Grovleken är 5 millimeter. Kötthalten är balanserad till 92 procent – noga avvägd för att ge perfekt tuggmotstånd och precis lagom saftighet. Fänkålen ger en mild men tydlig karaktär, som lyfter köttsmaken utan att ta över.

Tillagning

Picka några hål i korvens skinn. Stek eller grilla sedan salsiccian 10–12 minuter. Innertemperaturen ska vara minst 75 grader. Du kan också ta ut korvfärsen ur skinnet. Fördela ner färsen i en stekpanna och fortsätt som om du skulle laga en helt vanlig bolognese-sås. Den blir dock allt annat än helt vanlig, med en smak som slår det mesta. Prova så får du se!

Pizza med salsiccia, citron och grönkål (4p)

Ingredienser:
400 g Salsicciafärs Fänkål
50 g vetemjöl till utbakning
1 pizzadeg (gärna surdeg)
2 dl crème fraiche
1 citron, tunt skivad
1 citron, endast skalet
1 rödlök, skivad
1 vitlöksklyfta, skivad
100 g mozzarella
100 g grönkål

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 300°C.
2. Baka ut degen på en lätt mjölad bänk.
3. Bred ut crème fraiche, lägg på lök och citronskivor på pizzan. Nyp bitar av Salsicciafärs och lägg på, gör likadant med mozzarellan. Toppa med grönkål.
4.Bred ut crème fraiche, lägg på lök och citronskivor på pizzan. Nyp bitar av Salsicciafärs och lägg på, gör likadant med mozzarellan. Toppa med grönkål.
5. Grädda i ugnen 5–8 min (eller till fin färg).
6. Riv på citronskal och ät.

Hemligheten bakom Köttkulturs hantverkskorv och färs är egentligen inte ett dugg hemlig. De är förstås gjorda på högklassigt kött. Våra korvmakare väljer ut de rätta styckdetaljerna, maler dem till exakt den grovlek som är bäst för varje recept och ser till att färsen får precis rätt fetthalt – för smakens och saftighetens skull. Därefter kryddas blandningen. Antingen med bara lite salt, eller enligt något av korvmakarnas egna recept. Köp färsen som den är om du vill göra lyxiga hamburgare eller härlig köttfärssås. Eller välj någon av våra färska hantverkskorvar, som är stoppade i naturfjälster.

Pizza med salsicciafärs

Ursprung och hållbarhet

Köttkulturs korv och färs tillverkas i Stockholm. Köttet kommer från djur som föds upp naturligt, har gott om plats och håller sig friska med minimalt behov av antibiotika. Hållbarheten understryks förstås av att korv och färs är utmärkta sätt att ta vara på kött som är fantastiskt fint men inte går att sälja som egna styckdetaljer. Genom att mala köttet till färs, varav en del stoppas i naturfjälster och blir korv, kan vi ta vara på mycket mer av det fina kött som varje djur bidrar med.