Den här färska salsiccian är gjord på griskött som malts två gånger. Grovleken är 5 millimeter. Kötthalten är balanserad till 92 procent – noga avvägd för att ge perfekt tuggmotstånd och precis lagom saftighet. Fänkålen ger en mild men tydlig karaktär, som lyfter köttsmaken utan att ta över.
Salsiccia kryddad med fänkål
Hantverkskorv och färser från vår egen fabrik
Tillagning
Picka några hål i korvens skinn. Stek eller grilla sedan salsiccian 10–12 minuter. Innertemperaturen ska vara minst 75 grader. Du kan också ta ut korvfärsen ur skinnet. Fördela ner färsen i en stekpanna och fortsätt som om du skulle laga en helt vanlig bolognese-sås. Den blir dock allt annat än helt vanlig, med en smak som slår det mesta. Prova så får du se!
Pizza med salsiccia, citron och grönkål (4p)
Ingredienser:
400 g Salsicciafärs Fänkål
50 g vetemjöl till utbakning
1 pizzadeg (gärna surdeg)
2 dl crème fraiche
1 citron, tunt skivad
1 citron, endast skalet
1 rödlök, skivad
1 vitlöksklyfta, skivad
100 g mozzarella
100 g grönkål
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 300°C.
2. Baka ut degen på en lätt mjölad bänk.
3. Bred ut crème fraiche, lägg på lök och citronskivor på pizzan. Nyp bitar av Salsicciafärs och lägg på, gör likadant med mozzarellan. Toppa med grönkål.
4.Bred ut crème fraiche, lägg på lök och citronskivor på pizzan. Nyp bitar av Salsicciafärs och lägg på, gör likadant med mozzarellan. Toppa med grönkål.
5. Grädda i ugnen 5–8 min (eller till fin färg).
6. Riv på citronskal och ät.