Tomahawk är en entrecôte, där revbenet sitter kvar. Det gör att den liknar en stridsyxa av den typ som ursprungsbefolkningen i Amerika använde. Tjockleken på en entrecôte-tomahawk styrs av revbenens placering, vilket gör att den är betydligt tjockare än en vanlig skiva entrecôte. En enda tomahawk kan väga upp emot 1,5 kilo och räcker alltså till flera personer. Köttet är förstås fint marmorerat, härligt mört och precis så smakrikt som gräsuppfödd entrecôte ska vara.

Tillagning

Tomahawken passar utmärkt att grilla. Salta den lätt och grilla sedan under lock på indirekt värme, tills innertemperaturen är 54°C. Med tanke på köttets tjocklek kan det ta upp till en och en halv timme. Men väntan lönar sig – köttet blir fantastiskt saftigt! När du uppnått rätt temperatur kan du brassa på med direkt grillning någon minut på vardera sidan, så att ytan blir brynt och får extra fin grillsmak. Låt därefter köttet vila fem minuter. Tranchera sedan vid bordet, servera och njut!

Gräsuppfött nötkött är det finaste av det fina. Gräset ger en typiskt mörkröd färg, lätt tonat fett och en ovanligt tydlig, djup och nyansrik smak. Den här biten är dessutom särskilt utvald av oss. Först av de allra bästa djuren, sedan av de allra bästa detaljerna.

Ursprung och hållbarhet

Vårt gräsuppfödda nötkött kommer från gårdar på de gröna öarna Irland och Nya Zeeland. Där är naturens egenskaper och böndernas kunnande helt oslagbara. Djuren betar fritt och får ingen mat som istället hade kunnat ätas direkt av människan.