Våra lammracks är saftiga, smakrika och dekorativa. Köttet kommer från främre delen av ryggen och ryggraden är borttagen vilket gör att lammracksen är lätta att skiva utan annat verktyg än kniv. Vi på Köttkultur™ har valt att stycka lammracksen med fettkappa för att de ska bli så saftiga och smakrika som möjligt.

Tillagning

Salta innan tillagning för att framhäva köttets naturliga smak. Lammracks kan antingen skivas och stekas som kotletter eller, som vi brukar göra, tillagas hel. Bryn först racksen runt om i stekpanna och slutför tillagningen i ugn till önskad innertemperatur. Vi rekommenderar medium (55°C).

Lamm som betar fritt på Irlands kullar ger ett kött som tydligt fått karaktär av platsen

Det har mjuka toner av havssalt och vilda örter som glasört, ängssyra och vitlök. Lammen växer långsamt. Som du ser gör det varje köttbit ganska liten, men också ovanligt god, naturligt mager och med vackert röd färg.

Ursprung och hållbarhet

På Irlands västra kust är lammen en självklar del i landskapsbilden. Uppfödningen sker med minimal mänsklig inblandning. Bönderna arbetar i harmoni med djuren och naturen enligt sunda och hållbara traditioner som gått i arv från generation till generation.